De vastgoedmarkt draait op volle toeren

Tijdens de eerste 6 maanden van 2021 steeg het aantal vastgoedtransacties met iets meer dan 30%, vergeleken met dezelfde periode in 2020 en net geen 17% t.o.v. 2019. Dit leidde tot prijsstijgingen, maar wel minder sterk dan in onze buurlanden.

Woonhuizen werden tijdens het eerste semester in ons land gemiddeld 4,5% duurder in vergelijking met het jaargemiddelde van 2020. Een appartement werd in de eerste helft van 2021 gemiddeld 4% duurder tegenover het jaargemiddelde van 2020. Dat resulteert in een meerkost van gemiddeld 7.000 euro. De vastgoedmarkt draait nog altijd op volle toeren. “Vorig jaar konden we de drukte deels verklaren doordat de huizenmarkt door corona een aantal maanden op slot zat, en dat in combinatie met de lage rente. Nu blijft de drukte opvallend aanhouden, ook tijdens de zomermaanden”, licht Kristophe Thijs bij CIB Vlaanderen toe.

 

Interesse blijft groot

“De aanhoudende lage rente drijft enerzijds jonge gezinnen (eerste woonst) en anderzijds de investeerders naar de vastgoedmarkt wegens het gegarandeerd rendement van vastgoed. Daardoor nemen de prijzen een hogere vlucht dan normaal, maar hier verwachten we wel een afkoeling van de markt. De vraag is alleen wanneer die zal optreden, want de interesse blijft opvallend groot. Niet onlogisch, aangezien ons land het economisch relatief goed blijft doen, het consumentenvertrouwen op peil blijft en de rente historisch laag blijft. Investeren in vastgoed rendeert veel meer dan het geld op je spaarboekje zetten en is minder risicovol dan beleggen.” (bron vastgoedcijfers: Notaris.be) 

 

Wees er snel bij

Gezien de grote interesse in Highway Residence, zijn er op vandaag al 9 appartement verkocht voor de start van de werken. Wees er dus snel bij en vraag vrijblijvend meer info als u interesse heeft.

Bron: De Zondag, 15 augustus 2021