Blog

Een groene buurt met veel geschiedenis

Ken je het eeuwenoude Cirkelspark al? Het maakt deel uit van de omvangrijke aaneenschakeling van groen in de buurt van Highway Residence.

Architecturale visie van highway residence

Meer uitleg waarom Highway Residence bepaalde keuzes maakte om het wooncomfort van de toekomstige bewoners te optimaliseren.

wat is de visie van de architect highway residence

Jan Sennesael van architectenbureau Arch&Teco kwam op de werf iets meer vertellen over de architectuur, afwerking, domotica en energiezuinigheid van Highway Residence in Sint-Amandsberg.

Veilig fietsen met de nieuwe fietsbrug aan de Gentse haven.

Gentse fietsers kunnen al beginnen dromen van een speciale brug gemaakt voor fietsers die tussen Sint-Amandsberg en Oostakker zal komen.

Koop nu en vermijd stijgende registratierechten

Vanaf 1 januari 2022 betaal je geen 10% maar 12% registratierechten op de grondwaarde. Lees hier waarom.

De vastgoedmarkt draait op volle toeren

Tijdens de eerste 6 maanden van 2021 steeg het aantal vastgoedtransacties met iets meer dan 30%, vergeleken met dezelfde periode in 2020 en net geen 17% t.o.v. 2019. Dit leidde tot prijsstijgingen, maar wel minder sterk dan in onze buurlanden.

Profiteer nu nog van de startvoorwaarden

Lees hier de vier redenen waarom nu kopen slim is

Stadswoningen met een tuin razend populair

Door de coronacrisis zijn stadswoningen met een tuin en terras razend populair. Mensen willen niet meer opgesloten zitten, waardoor een buitenruimte prioritair is. Bron: HLN

Gentenaar Jan Matthys helpt mee met de afbraakwerken!

Een appartement zoeken in Gent, daar kunnen Jan Matthys en Sloeber bij helpen! Het duo is zo enthousiast over hun ontdekking in de Gentse noordrand, dat ze spontaan beginnen aan de afbraakwerken. Benieuwd? Bekijk het hier!

3 leuke horecazaken in de buurt van Highway Residence

Een levendige buurt, die kan niet zonder horeca. Wil je je in een buurt ergens helemaal thuis voelen, dan horen daar toffe horecazaken bij. Ontdek hier welke 3 adresjes we voor jou selecteerden!

6 redenen om verliefd te worden op Highway Residence

Een bijzondere valentijn? Bouw samen een nestje! En dat doe je in de buurt van Gent, nergens beter dan in Highway Residence. Kijk dit nieuwe project, in de rand van Gent, eens diep in de ogen en smelt voor de charmes. Wij geven je alvast 6 goede redenen mee om te zwichten voor dit droomproject. 

Startschot van de werken

De afbraakwerken zijn nu officieel begonnen. Bekijk hier de fotoreportage!

Ouderlijk huis uit, eigen nieuwe thuis in

Kijk je zelf uit naar jouw eigen stulpje om te wonen? Heb je genoeg van al dat thuis wonen? Meer nestverlaters maken de onmiddellijke stap naar kopen. Factoren zoals leeftijd en opleiding bepalen dit fenomeen.  

Btw-tarief voor uw nieuwbouwappartement

Wist u al dat u sinds begin deze maand kan rekenen op 15% btw-korting op de constructiekost bij aankoop van uw appartement*? In plaats van 21% btw betaalt u nu maar 6%.

Huren of beter iets waardevols kopen?

Kopen of huren? Het dilemma wat bij de meeste mensen speelt. Investeren met oog op de toekomst, met een appartement van Highway Residence bent u aan het juiste adres.