Ouderlijk huis uit, eigen nieuwe thuis in

Kijk je zelf uit naar jouw eigen stulpje om te wonen? Heb je genoeg van al dat thuis wonen? Meer nestverlaters maken de onmiddellijke stap naar kopen. Factoren zoals leeftijd en opleiding bepalen dit fenomeen.  

Een recent rapport over jongeren en wonen (Dreesen, S., & Vastmans, F., 2020) blijkt dat ze op een leeftijd van 25 jaar het huis verlaten en zelf iets gaan huren, meer nog, ze worden meteen eigenaar van een woning (52%). 77,5% heeft voor hun 35ste al een woning gekocht. 
 
80 tot 90 % van de nestverlaters huurt eerst in de centrumstad of buurtgemeente waar ze later eigenaar worden van een woning. Uiteraard is de buurt dan niet onbekend en zijn er hechte vriendschappen ontstaan, aansluitingen bij sportclubs, … 

Ideale locatie

Blijven plakken in Gent. Highway Residence ligt op een ideale locatie aan de groene noordrand van Gent, vlakbij het centrum. Mulder en Hooimeijer (2002) tonen ook aan dat cohousing,  gedeeld wonen, heel populair is als jongeren uit het huis gaan. Leer jouw medebewoners bij Highway Residence goed kennen. Zowel in de ontspanningsruimte als in de tuin kun je chillen en socializen met jouw buren. Relax in het zonnetje in de prachtige binnentuin of op het terras. 

In Gent ligt alles op een fietsafstand en niets is beter om erop uit te trekken met een droog zadel dankzij de gigantische overdekte fietsenstalling  van Highway Residence. De fietsenstalling is geïntegreerd in de groene binnentuin. Kijk je er alvast naar uit om op de rand van Gent te wonen en te leven? Contacteer ons!

Cuypers, K. (2020). Helft nestverlaters koopt meteen een woning. De Tijd, p. 28.