Huren of beter iets waardevols kopen?

Kopen of huren? Het dilemma wat bij de meeste mensen speelt. Investeren met oog op de toekomst, met een appartement van Highway Residence bent u aan het juiste adres.
De globale pandemie heeft een opmerkelijke trend in de huizenjacht met zich meegebracht. De vraag naar huizen met een tuin of appartementen met een terras is significant gestegen. Ook is er meer interesse in een twee-slaapkamerappartement, te verklaren door het verplichte thuiswerk. Van de 20 beschikbare appartementen in Highway Residence bevatten er maar liefst 17 appartementen minstens 2 slaapkamers. 

De huurprijs van een appartement met een terras in 2020 is met 7 % gestegen, terwijl bij huizen de huurprijs onveranderd bleef sinds 2019. In de afgelopen drie jaar is de huur van appartementen met 12 % gestegen en de huur van huizen met 5 % (De Standaard, 2021).  

Oorzaken prijsstijgingen

Ten eerste komen er meer nieuwbouw of gerenoveerde appartementen op de aanbodsmarkt. Ten tweede vermindert het aanbod van appartementen die niet conform zijn met de wettelijke vereisten. Wat met andere woorden ervoor zorgt dat het aanbod meer nieuwe en minder oudere appartementen bevat. 
Bij Highway Residence koopt u een nieuwbouw appartement aan een voordelige prijs. U betaalt 21 % op de constructie en enkel 10 % registratiekosten voor de grondprijs. Highway Residence voldoet aan de 6% btw-regeling. Dat betekent dat u tijdelijk geniet van  een fiscaal voordeel van 15 % btw-korting op de constructiekost. Lees meer over de 6% btw regel op onze website.

Niet alleen is de prijs aantrekkelijk, dit nieuwbouwproject focust  op comfortabel, tijdloos en verbonden wonen in de groene noordrand van Gent. Dé ideale thuis voor jong en oud.
Vastgoed blijft een slimme én veilige investering, zeker doordat de reële rente rente op het spaarboekje negatief is. Gent blijft een vree wijze stad met tal van bruisende initiatieven. 

R. (2021, 21 januari). Recordstijging huurprijs appartement. De Standaard. Geraadpleegd van https://www.standaard.be/cnt/dmf20210121_95568302