Veilig fietsen met de nieuwe fietsbrug aan de Gentse haven.

Gentse fietsers kunnen al beginnen dromen van een speciale brug gemaakt voor fietsers die tussen Sint-Amandsberg en Oostakker zal komen.

Waar er vandaag treinsporen, autobanen en fietspaden elkaar kruisen, oogt binnenkort een fietsbrug. De Provincie Oost-Vlaanderen, de haven, de Stad en het Agentschap Wegen en Verkeer maakten alvast een eerste schets bekend. Daarop is te zien hoe fietsers richting de haven heel wat veiliger op hun werk zullen geraken.  

Veiligheid  

Uit een rondvraag bleek dat er inmiddels een kwart van alle werknemers met de fiets naar het werk komt. Maar meer dan de helft voelt zich onveilig op de weg. Daardoor kan deze fietsbrug een oplossing zijn. Ook in de andere richting, naar de Muide op, wordt de Fietssnelweg doorgetrokken langs de sporen, voorbij de Weba-Decathlon en tot aan de Wiedauwkaai. De exacte kostprijs is nog niet gekend. “Het belangrijkste is dat de schetsen in orde komen en het studiewerk begonnen is”, zei Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter. “Daarna zullen we het dossier dan aanbesteden.”  

Binnenkort veilig rondfietsen in Gent? Twijfel niet en contacteer ons. Weet dat Highway Residence voldoet aan de 6% btw regel, waardoor u nu 15% btw bespaart op de constructiekost van uw appartement. 

Bron: HLN, 09-12-21